Çocuk Vakfından “Çocuk Dostu Kitap-Güvenilir Kitap Listesi”nin İptal Edilmesi İçin Bakan Derya Yanık’a 15 Soruyu İçeren Açık Mektup Gönderildi…

Basın Duyurusu 6 Eylül 2022

ÇOCUK VAKFINDAN “Çocuk Dostu Kitap-Güvenilir Kitap Listesi”nin İptal Edilmesi İçin Bakan Derya Yanık’a 15 Soru ve Okuma Kültürü Programı Hazırlanması Önerisi

•  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının açıkladığı ve 1093 kitaptan oluşan kitap listesi çocuk görüşü alınmadan hazırlandı.
  • Amacı, işlevi, yöntemi olmayan kaygı verici bir liste.
  • Liste, pedagojik, görsel ve estetik kabul ölçütlerine göre hazırlanmadığı için çocuğun öncelikli yararına uygun değil.
  • Çocuk Vakfı “Çocuk Dostu Kitap-Güvenilir Kitap Listesi”nin iptali amacıyla Bakan Derya Yanık’a 15 soru yöneltti.
  • Çocuk Vakfı ülke ölçekli Okuma Kültürü Programı hazırlanmasını önerdi.
  • Söz konusu listede 31 kitabına yer verilen Mustafa Ruhi Şirin, “Çocuğa ve Türkçeme saygım çerçevesinde” listeden adının ve kitap adlarının çıkarılması için Bakan Derya Yanık’a açık mektup gönderdi.Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin’in Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Derya Yanık’a 5 Eylül 2022 tarihinde gönderdiği açık mektup:

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.