Nazan Erkmen

Danışma Kurulu Üyelerimiz

Aile ve Çocuk Kültürü Araştırma Merkezi Danışma Kurulu

Prof. Dr. A. Korkut Tuna, Doç. Dr. Ahmet Albayrak, Arş. Gör. Ayşe Kaya, Prof. Dr. Beğlan Toğrol, Belkıs Ertürk, Celil Güngör, Dr.Ercem Erkul, Prof. Dr. Ertan Eğribel, Prof. Dr. Hayati Tüfekçioğlu, Prof. Dr. Hüseyin Peker, Prof. Dr. Kemal Sayar, Doç. Dr. Levent Eraslan, Prof. Dr. Musa Tosun, Dr. Necmettin Turinay, Prof. Dr. Özcan Köknel, Sami Erdoğan, Prof. Dr. Sefa Saygılı, Prof. Dr. Ümit Meriç.

Madde 1

Çocuk Vakfı Çocuk Bildirisi

Çocuk Vakfının Kuruluş Amacı

Çocuk Vakfı, cenin haklarından başlayarak çocukların doğuştan sahip olduğu ve sonradan kazanılmış bütün haklarının çocuğun yararının önceliğinden hareketle hayata geçirilmesi ve çocuktan yana taraf olmak amacıyla kuruldu (1990).

Çocuk Hakları Okulu Danışma Kurulu

Av. Ahmethan Yılmaz, Dr. Arzu Akar Gencer, Doç. Dr. Aslı Aktaş Mitrani, Av. Aşkın Yaşar Topuzoğlu, Prof. Dr. Aydın Gülan, Av. Betül Onursal, Prof. Dr. Emine Akyüz, Av. Fahri Safa Küpçü, (Prof.Dr. İbrahim Canan), Dr. Memduh Cemil Şirin, (Kürşat Bumin), Prof. Dr. İbrahim Cılga, Mevlâna İdris Zengin, Doç. Dr. Müslüm Akıncı, Doç. Dr. Neylan Ziyalar, Nihat Tarımeri, Prof. Dr. Oğuz Polat, Av. Seda Akço, Dr. Selçuk Abdullah Evliyaoğlu, Yrd. Doç. Dr. Sevgi Usta.

Çocuk Sağlığı Danışma Kurulu ​

Prof. Dr. Ahmet Aydın) Prof. Dr. Adnan Yüksel, Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, (Prof. Dr. Atalay Yörükoğlu), Prof. Dr. Bumin N. Dündar, Prof. Dr. Bülent Zülfikar, Prof. Dr. Dilşat Türkdoğan, Dr. Ersin Ulu, Prof. Dr. Fahri Ovalı, Prof. Dr. Fatma Selda Bülbül, Prof. Dr. Hayrunnisa Bolay Belen, Doç. Dr. Mehmet Aslan, Dr. Merve Nur Çakır, Doç. Dr. Muhammed Tayyib Kadak, Doç. Dr. Nihal Olgaç Dündar, Prof. Dr. Olcay Neyzi, Prof. Dr. Serpil Uğur Baysal, Prof. Dr. Şükrü Hatun, Prof. Dr. Tolga Dağlı, Prof. Dr. Yunus Söylet.

Çocuk Eğitimi Danışma Kurulu

Prof. Dr. Adil Çağlar, Prof. Dr. Adnan Kulaksızoğlu, Prof. Dr. Ahmet Şirin, Prof. Dr. Ayla Oktay, Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, Prof. Dr. Esra Aslan, Dr. Fatıma Tuba Yaylacı, Prof. Dr. Halis Ayhan, Prof. Dr. Halûk Yavuzer, Prof. Dr. Hayati Hökelekli, Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Yrd. Doç. Dr. İsmail Aydoğan, Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Prof. Dr. Mehmet Zeki Aydın, Doç. Dr. Mehmet Palancı, Muttalip Hasdemir, Doç. Dr. Osman Sezgin, Doç. Dr. Süleyman Sadi Seferoğlu, Yahya Yıldız, Prof. Dr. Yüksel Özden, (Prof. Dr. Ziya Selçuk).

Özel Yetenekli Çocuklar Araştırma Merkezi Danışma Kurulu (ÖYÇAM)

Prof. Dr. Adnan Kulaksızoğlu, Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Yrd. Doç. Dr. Ayça Köksal Konik, Dr. Ayşe Alkan, Prof. Dr. Ayşegül Ataman, Prof. Dr. Ayşen Bakioğlu, Prof. Dr. Bahaeddin Yediyıldız, Betül İlter, Prof. Dr. Bülent Arı, (Prof. Dr. Doğan Çağlar), Prof. Dr. H. Elif Dağlıoğlu, Doç. Dr. Faruk Levent, Filiz Günsür, Dr. Filiz Yıldız Topçu, Prof. Dr. Füsun Akarsu, Dr. Hüseyin Mertol, Doç. Dr. İbrahim Budak, Dr. Mahmut Çitil, Doç. Dr. Mehmet Palancı, Prof. Dr. Murat Gökdere, Dr. Murat Özarslan, Dr. Rıdvan Karabulut, Prof. Dr. Süleyman Çetin Özoğlu, Prof. Dr. Teoman Duralı, Yrd. Doç. Dr. Tülün Malkoç, Prof. Dr. Uğur Sak, Prof. Dr. Ülker Akkutay, Prof. Dr. Ümit Davaslıgil, Prof. Dr. Yaşar Özbay, (Prof. Dr. Ziya Selçuk).

Güç Koşullardaki Çocuklar Danışma Kurulu

Dr. Abdullah Karatay, Prof. Dr. Adalet Alada, Bilal Tamer, Doç. Dr. Emrah Akbaş, Prof. Dr. Esin Küntay, F. Fatih Kılıçarslan, Prof. Dr. Fazilet Aksu, Yrd. Doç. Dr. Özcan Kars, Prof. Dr. Sevil Atauz, Yusuf Ahmet Kulca.

Engelli Çocuklar Danışma Kurulu

Prof. Dr. Adnan Kulaksızoğlu, Doç. Dr. Bekir Fatih Meral, Dr. Bülent Madi, Emine Ayyıldız, Esin Akdeniz Tüccar, Doç. Dr. Halis Sakız, Hülya Devrilmez, Sezgin Kartal, Dr. Şafak Tunalıoğlu, Vahdi Çoban.

Çocuk ve Yaşama Mekânları Danışma Kurulu

Emine Öğün, Feyza Cansever, Doç. Dr. Halil İbrahim Düzenli, Mehmet Fehmi Bilge, Mehmet Öğün, Salih Pulcu, (Turgut Cansever), Doç. Dr. Yasemin Çakırer Özservet.

Çocuğa Özgü Adalet Sistemi Danışma Kurulu

Prof. Dr. Aydın Gülan, Av. Betül Onursal, Av. Fahri Safa Küpçü, Prof. Dr. Halil İbrahim Bahar, Prof. Dr. Melikşah Yasin, Dr. Memduh Cemil Şirin, Doç. Dr. Müslüm Akıncı, Av. Seda Akço, Doç. Dr. Sevgi Usta.

Çocuk Edebiyatı Okulu Danışma Kurulu

Adnan Ay, Ahmet Efe, Aytül Akal, Prof. Dr. Alev Sınar, Ayşe İnan Alican, Betül Tarıman, Prof. Dr. Beyhan Kanter, (Cahit Uçuk), Dr. Burcu Tümer Öztürk, Prof. Dr. Cahit Kavcar, (Cahit Zarifoğlu), Çiğdem Sezer, Emel Kehri, Yrd. Doç. Dr. Ender Dandul, Ersin Şahin, Prof. Dr. Fahri Temizyürek, Dr. Fatih Erdoğan, Dr. Fatih Turanalp, (Fazıl Hüsnü Dağlarca) , Ferit Avcı, F. Füsun İyicil, Gökhan Akçiçek, Gülten Dayıoğlu, Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Parlakyıldız, H. Salih Zengin, Doç. Dr. İbrahim Kıbrıs, Prof. Dr. İnci Enginün, İsmail Karakurt, Prof. Dr. İsmail Kaya, Mavisel Yener, Prof. Dr. Medine Sivri, Mehmet Güler, Doç. Dr. Meral Kaya, Mevlâna İdris Zengin, Miyase Sertbarut, Mustafa Delioğlu, Dr. Mustafa Said Kıymaz, Mustafa Ökkeş Evren, Mükremin Seçim, (Prof.Dr. Nazan Erkmen), Necdet Yılmaz, Dr. Necmettin Özmen, Yrd. Doç. Dr. Neslihan Karakuş, Prof. Dr. Nilüfer Tuncer, Nurten Deliorman, Doç. Dr. Oğuzhan Yılmaz, (Osman Kehri), (Refik Durbaş), Dr. Sedat Karagül, Prof. Dr. Sedat Sever, Prof. Dr. Selahattin Dilidüzgün, Serap Deliorman, Sibel Demirtaş, Soner Hızarcı, (Şafak Tavkul), Dr. Şahin Şimşek, Dr. Şehnaz Aliş, Dr. Şener Şükrü Yiğitler, Şeref Bilsel, Yrd. Doç. Dr. Tacettin Şimşek, Ülkü Ovat, Ümit Öğmel, Prof. Dr. Vefa Taşdelen, Vural Kaya, Yalvaç Ural, Doç. Dr. Yasin Mahmut Yakar, Yunus Bekir Yurdakul, Doç. Dr. Zeki Gürel.

Çocuk ve Sanat Danışma Kurulu

Emel Kehri, Ferit Avcı, Prof. Dr. İnci San, (Prof. Dr. Nazan Erkmen), (Osman Kehri).

Çocuk ve Medya Danışma Kurulu

Doç. Dr. Abdülhamit Avşar, Doç. Dr. Adnan Altun, Can Soysal, Prof. Dr. Edibe Sözen, İhsan Kabil, Kağan Küçük, Köksal Abdurrahmanoğlu, Prof. Dr. Mete Çamdereli, Prof. Dr. Nilüfer Pembecioğlu, Dr. Nilgün Tutal Cheviron, Prof. Dr. Nurdoğan Rigel, Okan Saykun, Prof. Dr. Sedat Şimşek, Selim Tuncer, Serdar Ekrem Şirin, Yrd. Doç. Dr. Şüheda Özben.

Karagöz Okulu Danışma Kurulu

Ahmet Akçakaya, Alpay Ekler, (Etem Ruhi Üngör), (İhsan Dizdar), (Prof. Dr. Metin And), Metin Özlen, Mustafa Doğan Dikmen, Mustafa Mutlu, Orhan Kurt, Rauf Altıntak, Şinasi Çelikkol, (Tacettin Diker), Ünver Oral.

Türk Çocuk ve İlk Gençlik Edebiyatının Dünya Dillerine Çevrilmesi Projesi Danışma ve Değerlendirme Kurulu

Dr. Fatih Erdoğan (Yurt dışı editörü), Doç. Dr. Meral Kaya, Mustafa Ruhi Şirin (Türkiye editörü), Mavisel Yener, Mevlâna İdris Zengin, Yalvaç Ural.

Strateji Danışmanları

Necmettin Oktay

Yüce Zerey

Çocuk Vakfı Danışmanları

(Abdullah Çiftçi), Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, Mustafa Bayrak, Naci Salamcı, Doç. Dr. Nejat Aday, Osman Arıoğlu, Süleyman Dinç.

Scroll Up