Çocuk Vakfından Politikacılara Çağrı

Basın Duyurusu
18 Nisan 2023

ÇOCUK VAKFINDAN POLİTİKACILARA ÇAĞRI:

“Doğmuş ve Doğacak Çocuklarımızın Esenliği Toplumun ve Dünyanın Esenliğidir”

Çocuk Vakfı, içinde bulunduğumuz seçim ortamının her geçen gün daha da gerginleşmesi nedeniyle politikacılara çağrıda bulundu. “Çocuğa ve çocuk onuruna saygı” çerçevesinde yapılan çağrı şöyle:

“Şiddet ve tehdit söylemi ile ayrıştırıcı dil toplumsal psikolojinin gerginleşmesinin başat nedenidir. Tehditin şiddeti doğurduğu bir ortamdan sağlıklı sonuçlar çıkmaz.

Türkiye’de her seçim döneminde kürsüler, duvarlar, meydanlar ve ekranlar şiddet üreten politik ve medyatik dile teslim olmakta, nüfusun üçte birinin çocuk olduğu unutulmaktadır.

Hiçbir ayrım gözetmeksizin; politikacıların yazılı, görsel ve sosyal medyada söz alış tutumlarına dikkat çekmek istiyoruz: Özellikle içinde bulunduğumuz günlerde barışçı, umudu çoğaltan ve her zaman “çocuğa saygılı” bir dil kullanılmasına özen gösterilmesini istiyoruz. Çocuğa gösterilen özen, toluma gösterilmiş olacaktır.

Toplumun önünde konuşan herkesi çocuğun yararına ve esenliğine uygun bir dil kullanmaya çağırıyoruz. “Konuş ki seni görebileyim” derler. Çocukların hepimizden iyi gördüğünü unutmayalım.”