Çocuk Vakfından Başkanlık Seçimi ve Genel Seçimler İçin Üç Çocuk Sorusu ve İki Öneri

Basın Duyurusu
   2 Mayıs 2023

ÇOCUK VAKFINDAN
ÜÇ ÇOCUK SORUSU
VE İKİ ÖNERİ

Çocuk Vakfı, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Başkanlık seçimi ve Genel Seçimler nedeniyle çocuk politikası konusunda çocuk görüşlerinden hareketle ülke ölçekli üç soru hazırladı ve iki öneriyi kamuoyunun görüşüne sunmaya karar verdi.
Çocuk Vakfının üç çocuk sorusu ve iki önerisi şöyle:

Üç Soru

• Başkan olmak ve ülkemizi yönetme iddiasındaki siyasiler, çocukları dinleyerek çocuk sorunlarını çözmek noktasında sahici bir politika geliştirebildi mi?
  • Önerilen çocuk politikaları, çocuk yararına uygun, ayağı yere basan gerçekçi politikalar mı?
  • Hangi söylem ve çözüm önerileri çocuğa ve çocuğun esenliğine saygılı?

Öneri

Çocuklar için oy verin!
Oylarınızı çocuklara verin!

Çocuk Vakfının seçimlerle ilgili açıklaması:

“Çocuk Vakfı kurulduğu günden bu yana ‘çocuğa ve çocuk onuruna saygılı’ bir felsefe ile önce çocuktan yana taraf olduğu gibi, çocuk ödevlerini günlük politikadan uzak bir anlayışla gerçekleştirmektedir. 14 Mayıs 2023 Başkanlık seçimi ve Genel Seçimlerin çocukların esenliğini çoğaltacak bir dönemin başlangıcı olmasını diliyoruz.”