Çocuk Edebiyatı

Berk Öztürk

Osman Kehri

Osman Kehri       Özgeçmiş

1949 yılında İstanbulda doğdu. 1967 de lise öğrenimi sonunda kazanmış olduğu Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu, Grafik Bölümü’nden 1971 yılında mezun oldu.

Öğrencilik süresi ve sonrasında ülkemizin büyük ajanslarında art director olarak çalıştı.
(Grafika, Manajans). 1972 Yılında mesleğini geliştirmek için gittiği Londra’da, Madison’s Artists Reklam Stüdyosunda illüstratör olarak çalıştı.

İllüstrasyon sanatının bütün tekniklerini başarı ile uyguladı .1975 yılından sonra kurduğu kendi atölyesinde Reklam ajanslarına İllüstrasyon ve Art Direction konularında Free Lance hizmeti verdi.

Çeşitli reklam ajanslarına, firmalara, özel şirketlere takvim, broşür, logotype, amblem, afiş tasarımları, basın ilanları, kitap, dergi illüstrasyonları yaptı. Kitap ve dergi kapakları resimledi.

Uzun yıllar Grafikerler Meslek Kuruluşu bünyesi içinde faaliyetleri oldu, sergilerine katıldı.

2005 yılında, illüstrasyon sanatının ülkemizde tanınması ve geliştirilmesi amacıyla İllüstratörler Derneği’nin kuruluşuna katkıda bulundu.

Derneğin üyeleri olan değerli sanatçı arkadaşlarıyla birçok sergiler açtı.
Aynı zamanda birçok sanat dergisi ve katologlarda ropörtajları yayınlandı, resimleri basıldı.

O yıllardan bu yana çok sayıda çocuk kitapları illüstrasyonu üretti. Marmara ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitelerinin
Grafik bölümlerinde öğretim görevlisi olarak illüstrasyon, bazı özel eğitim kurumlarında ise Temel sanat eğitimi ve resim dersleri verdi.

1992 yılından itibaren periyodik olarak her yıl kişisel suluboya resim sergisi açtı. Bugün birçok koleksiyoncunun arşivinde yer alan resimlerini,
çocukluğunun en güzel anılarıyla dolu, çok sevdiği İstanbul manzaralarından oluşturdu.

Çok sayıda illüstrasyon sergilerine katıldı. Osman Kehri vefat ettiği 11 Mayıs 2019 yılına kadar Temel Sanat, resim ve illüstrasyon çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürdü.