Okuyan Şehir Sakarya

Okuyan Türkiye
Sunum Kitapçığı

Çocuktaki Resim

Üçüncü Etkinlik: “II.Sakarya Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Günleri” (3-7 Nisan 2006) Geçen yıl, 15 çocuk kitabı yazarının 25 okulda öğrenci buluşmaları ile gerçekleşen ve Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın Onur Konuğu olduğu I.Sakarya Çocuk Edebiyatı Günleri’nde (4-8 Nisan 2005) 19.300 ilköğretim öğrencisine ulaşılmıştı. Bu yılki “II. Sakarya Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Günleri’nin Onur Konuğu Gülten Dayıoğlu. 63 ilköğretim okulundaki okuma alışkanlığı programlarına 24 çocuk kitabı yazarı katılacak. Bu yıl etkinliğe katılacak yazarların isimleri: Abdülkadir Budak, Aysel Gürmen, Ayşe Kilimci, Aytül Akal, Bilgin Adalı, Çetin Öner, Fatih Erdoğan, Gökhan Akçiçek, Gülsüm Cengiz, Gülten Dayıoğlu, H.Salih Zengin, Handan Derya, Hasan Lâtif Sarıyüce, Kemal Özer, Mavisel Yener, Mehmet Güler, Melek Güngör, Mevlâna İdris Zengin, Mustafa Ruhi Şirin, Muzaffer İzgü, Seza Kutlar Aksoy, Yalvaç Ural, Yücel Feyzioğlu, Zeynep Cemali. 9 şair, öykücü, romancı ve deneme yazarı Ahmet Turan Alkan, Beşir Ayvazoğlu, İskender Pala, Nursel Duruel, Refik Durbaş, Sadık Yalsızuçanlar, Selim İleri, Sevinç Çokum, Süreyya Berfe, 14 lisede öğrencilerle buluşacak. Bu yılki etkinlik programından 40 bin öğrenci yararlanacak. Köy, kasaba, ilçe ve şehir merkezlerinde düzenlenecek okuma saatleri ve okuma alışkanlığı söyleşilerine katılacak yazarların kitaplarının mart ayı boyunca okunmasına dayalı bu etkinlikte, okuma alışkanlığı kazandırılmasında edebiyattan yararlanılması amaçlanıyor.
Etkinlik çerçevesinde ayrıca, Sakarya Halk Kütüphanesi’nde, okullarda okuma olgunluğuna ulaşmış ilköğretim öğrencileri şair, öykücü ve masal yazarları ile kütüphane etkinliklerinde bir araya gelecek. 5 Nisan’da Sakarya Üniversitesi’nde “Türkiye’de Çocuk ve Gençlik Edebiyatının Öncelikli Sorunları” konulu 6 oturum düzenlenecek. Oturumlarda yazarlık, çizerlik, editörlük, yayıncılık, çeviri, eleştiri, çocuk ve gençlik edebiyatı öğretiminin dünden bugüne sorunlarını değerlendirilecek isimler şöyle: Prof.Dr. Sedat Sever, Doç.Dr. Selahattin Dilidüzgün, Doç.Dr. Ali Gültekin, Yrd.Doç.Dr. Mehmet Özdemir, Yrd.Doç.Dr. Necdet Neydim, Yrd.Doç. Dr. Medine Sivri, Dr. Nihal Kuyumcu, Dr. Fatih Erdoğan, Ferit Avcı, Eray Canberk, Osman Kehri, Ebubekir Erdem, Murat Batmankaya, Celal Musaoğlu, Gülten
Dayıoğlu, Yalvaç Ural, Muzaffer İzgü, Çetin Öner, Mevlâna İdris Zengin, Mustafa Ruhi Şirin. 6 Nisan’da Sakarya Üniversitesi Hendek Eğitim Fakültesi’ndeki etkinlikte ise “Çocuk Edebiyatı Öğretimi: Amaç ve Yöntem” başlığı altında gerçekleşecek. Yrd.Doç.Dr. Mehmet Özdemir’in oturum başkanlığını yapacağı programa Doç.Dr. Ali Gültekin, Yrd.Doç.Dr. Hayrettin Parlakyıldız, Dr. Nihal Kuyumcu ve Hasan Güleryüz katılacak. Hendek Eğitim Fakültesi’nde ayrıca, öğrencilerin çocuk edebiyatı konulu sergileri yer alacak ve öğrenciler çocuk ve gençlik kitabı yazarları ile buluşacak.

Basın Bültenleri İletişim Basında Kurumsal