etkinlik Fotografları

Okuyan Türkiye
Sunum Kitapçığı

Çocuktaki Resim

Birinci Etkinlik: “I.Sakarya Türkçe Öğretimi ve Okuma Alışkanlığı Kültürü Semineri” (11-26 Mart 2006).
Okulöncesi, ilköğretim sınıf, Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerine yönelik “I.Sakarya Türkçe Öğretimi ve Okuma Alışkanlığı Kültürü Semineri”ne (11-26 Mart 2006) birinci aşamada 15500 öğretmen katılacak. Seminerin içeriği şu başlıklardan oluşuyor: Okuma davranışı neden önemlidir? Okuma davranışı ile çağdaş birey olma olgusu arasında nasıl bir ilgi vardır? Okuma davranışını nasıl sınıflandırabiliriz? Okuma becerisinin gelişim üzerindeki etkileri nelerdir? Okuma alışkanlığı kazandırılmasında hangi sorunlar önceliklidir? Okuma alışkanlığı neden kazandıramıyoruz? Eğitim sisteminin kendi içindeki sorunları nasıl aşılabilir? Sosyo-ekonomik ve kültürel ortamın etkileri. Okuma kültürü neden önemlidir? (Neden herkes okumalıdır?) Okuma alışkanlığı kazandırılmasında çözüm yolları neler olabilir? Türkçe öğretimi ve okuma alışkanlığı kültürü’nün okulöncesi, ilköğretim sınıf ve Türkçe öğretmenleri çerçevesinde değerlendirileceği birer günlük seminerde, okuma kültürünün içeriği ve çocuk ve gençlik edebiyatından yararlanma yöntemleri tartışılacak. I.Sakarya Türkçe Öğretimi ve Okuma Alışkanlığı Kültürü Semineri 11 Mart 2006, Cumartesi Prof.Dr.Ayla Oktay’ın “Okulöncesi Döneminde Çocuk Gelişimi” konulu konferansı ile başlayacak. Seminer, Prof.Dr.Sedat Sever (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi) ve Doç.Dr. Selahattin Dilidüzgün’ün (İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı) yönetiminde gerçekleşecek.
Dört seminer programına çocuk ve gençlik edebiyatı yazarları Gülten Dayıoğlu, Yalvaç Ural, Ayla Çınaroğlu, Mevlâna İdris Zengin, Mustafa Ruhi Şirin, Aytül Akal, Fatih Erdoğan ve Aysel Gürmen öğretmenlerle deneyimlerini paylaşacak. Seminerde ayrıca, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri için “Okuma Alışkanlığının Felsefî Boyutları” çerçevesinde, Prof.Dr.Teoman Duralı (İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi) “İnsanlaşmanın Başetkeni: Okumak” ve Hilmi Yavuz (Şair, felsefeci, Bilkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi) “Liselerde Edebiyat Dersi Nasıl Verilmeli?” (Kişisel Bir Öneri) konulu konferans yer alacak.

Basın Bültenleri İletişim Basında Kurumsal