Çocuk Vakfının 25. Yılında Sosyal Politika Önerileri

BİREYLERE YÖNELİK SOSYAL POLİTİKA ÖNERİLERİ

1 Eylül 2015

YENİ ANAYASA

• Ailenin medeniyet, kültür ve sosyolojik boyutunu esas alan bir madde

• Anne ve Kadın Hukuku’na yer veren bir madde

• Çocuğun bütün haklarıyla görünür olacağı bir madde

• Gençliğe yönelik bir madde

BAŞBAKANLIK

• Türkiye Çocuk Kurumu'nun  kurulması (çocuk alanında temel standart ve ilkeler yanında ülke ölçekli stratejileri belirleyecek, izleme, değerlendirme ve denetleme yapacak özerk bir kurum.)

• Türkiye Çocuk Fonu’nun kurulması (TİKA ile dünyaya açılan ülkemizin şefkat eli olan Kızılay gibi kurulacak fon Türkiye’nin çocuk yüzü olmalı)

• ürkiye Yeteneklerin Geliştirilmesi Kurumu’nun kurulması

• Türkiye Çocuk Kanunu’nun hazırlanması ve TBMM’ye sunulması

• Türkiye Gençlik Kanunu’nun hazırlanması ve TBMM’ye sunulması