Hakkımızda Tanıtım

ÇOCUK VAKFI

Bir çocukta dünyanın bütün

çocuklarını düşünmek…

Dünyaya gelen her çocuğun hayata iyi bir başlangıç yapabilmesini sağlamak amacıyla çocuk hakları kültürü temelinde yaşama, gelişme ve korunma hakları için gerekli ülke ölçekli sosyal politikaların hazırlanması; yasaların çocuk hukuku ve çocuk haklarıyla uyumlu duruma getirilmesi; güç koşullardaki çocukların sorunlarının çözülmesine yönelik önerilerin geliştirilmesi; sosyal ve kültürel destek sağlayıcı modellerle birlikte okuma kültürü ve çoklu okuryazarlık programlarının hazırlanması; çocuğa özgü adalet sistemi çalışmaları başta olmak üzere, çocuğa saygı temelinde, çocuklar için ve çocuklarla birlikte çocuk ödevleri gerçekleştirmek Çocuk Vakfının kuruluş amacıdır.

Öncelikli İki Temel İlke

Çocuk Vakfı, gerçekleştireceği bütün çocuk ödevlerinde;

• Çocuğa ve çocuk onuruna saygı ile
  • Çocuğu ilgilendiren her konuda çocuğun görüşünün alınması ilkelerini esas alır.

Kuruluş tarihi
Resmi Gazete Yayın Tarihi
Kurucusu

3 Aralık 1990