Image Alt

ÇOCUK VAKFI
DANIŞMA KURULU ÜYELERİ

Aile ve Çocuk Kültürü Araştırma Merkezi Danışma Kurulu

Doç. Dr. Ahmet Albayrak, Prof. Dr. Beğlan Toğrol, Belkıs Ertürk, Celil Güngör, Prof. Dr. Hayati Tüfekçioğlu, Prof. Dr. Ertan Eğribel, Prof. Dr. Hüseyin Peker, Prof. Dr. Kemal Sayar, Doç. Dr. Levent Eraslan, Prof. Dr. A. Korkut Tuna, Prof. Dr. Musa Tosun, Dr. Necmettin Turinay, Prof. Dr. Özcan Köknel, Sami Erdoğan, Prof. Dr. Sefa Saygılı, Prof. Dr. Ümit Meriç.

Çocuk Sağlığı Danışma Kurulu

(Prof. Dr. Ahmet Aydın) Prof. Dr. Adnan Yüksel, Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu,
(Prof. Dr. Atalay Yörükoğlu ), Prof. Dr. Bumin N. Dündar, Prof. Dr. Bülent Zülfikar, Prof. Dr. Dilşat Türkdoğan, Dr. Ersin Ulu, Prof. Dr. Fahri Ovalı, Prof. Dr. Fatma Selda Bülbül, Prof. Dr. Hayrunnisa Bolay Belen, Dr. Merve Nur Çakır, Doç. Dr. Nihal Olgaç Dündar, Prof. Dr. Olcay Neyzi, Prof. Dr. Serpil Uğur Baysal, Prof. Dr. Şükrü Hatun, Prof. Dr. Tolga Dağlı,  Prof. Dr. Yunus Söylet.

Çocuk Eğitimi Danışma Kurulu
Prof. Dr. Adil Çağlar, Prof. Dr. Adnan Kulaksızoğlu, Doç. Dr. Ahmet Şirin,  Prof. Dr. Ayla Oktay, Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, Prof. Dr. Esra Aslan, Dr. Fatıma Tuba Yaylacı, Prof. Dr. Halis Ayhan, Prof. Dr. Halûk Yavuzer, Prof. Dr. Hayati Hökelekli, Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Yrd. Doç. Dr. İsmail Aydoğan, Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Prof. Dr. Mehmet Zeki Aydın, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Palancı, Muttalip Hasdemir, Doç. Dr. Osman Sezgin, Doç. Dr. Süleyman Sadi Seferoğlu, Prof. Dr. Yüksel Özden, Prof. Dr. Ziya Selçuk.

Özel Yetenekli Çocuklar Araştırma Merkezi Danışma Kurulu ( ÖYÇAM )
Prof. Dr. Adnan Kulaksızoğlu, Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Yrd. Doç. Dr. Ayça Köksal Konik, Dr. Ayşe Alkan, Prof. Dr. Ayşegül Ataman, Prof. Dr. Ayşen Bakioğlu, Prof. Dr. Bahaeddin Yediyıldız, Betül İlter, Prof. Dr. Bülent Arı, ( Prof. Dr. Doğan Çağlar ), Doç. Dr. H. Elif Dağlıoğlu, Yrd. Doç. Dr. Faruk Levent, Filiz Günsür, Dr. Filiz Yıldız Topçu, Prof. Dr. Füsun Akarsu, Doç. Dr. Hasan Said Tortop, Dr. Hüseyin Mertol, Doç. Dr. İbrahim Budak, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Palancı, Prof. Dr. Murat Gökdere, Yrd. Doç. Dr. Murat Özarslan, Rıdvan Karabulut, Prof. Dr. Süleyman Çetin Özoğlu, Prof. Dr. Teoman Duralı, Yrd. Doç. Dr. Tülün Malkoç ,Prof. Dr. Uğur Sak, Prof. Dr. Ülker Akkutay, Prof. Dr. Ümit Davaslıgil, Prof. Dr. Yaşar Özbay, Prof. Dr. Ziya Selçuk.
Çocuk Hakları Okulu Danışma Kurulu

Av. Ahmethan Yılmaz, Av. Aşkın Yaşar Topuzoğlu, Prof. Dr. Aydın Gülan, Av. Betül Onursal, Prof. Dr. Emine Akyüz, Ezgi Yıldırım, Av. Fahri Safa Küpçü, (Prof.Dr. İbrahim Canan ) , Dr. Memduh Cemil Şirin, Kürşat Bumin, Prof. Dr. İbrahim Cılga, Mevlâna İdris Zengin, Doç. Dr. Müslüm Akıncı, Doç. Dr. Neylan Ziyalar, Prof. Dr. Oğuz Polat,  Av. Seda Akço, Yrd. Doç. Dr. Sevgi Usta.

Çocuk İhmali ve İstismarı Danışma Kurulu

Doç. Dr. Aslı Aktaş, Yrd. Doç. Dr. Neylan Ziyalar, Prof. Dr. Oğuz Polat.

Güç Koşullardaki Çocuklar Danışma Kurulu

Dr. Abdullah Karatay, Prof. Dr. Adalet Alada, Bilal Tamer, Doç. Dr. Emrah Akbaş, Prof. Dr. Esin Küntay, F. Fatih Kılıçarslan, Prof. Dr. Fazilet Aksu, Yrd. Doç. Dr. Özcan Kars, Prof. Dr. Sevil Atauz, Yusuf Ahmet Kulca.

Engelli Çocuklar Danışma Kurulu

Prof. Dr. Adnan Kulaksızoğlu, Yrd. Doç. Dr. Bekir Fatih Meral, Prof. Dr. Bekir Fatih Meral, Dr. Bülent Madi,  Emine Ayyıldız, Esin Akdeniz Tüccar, Yrd. Doç. Dr. Hande Sart, Hülya Devrilmez, Sezgin Kartal, Dr. Şafak Tunalıoğlu, Vahdi Çoban.

Çocuk ve Yaşama Mekânları Danışma Kurulu
Emine Öğün, Feyza Cansever, Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim Düzenli, Mehmet Fehmi Bilge, Mehmet Öğün, Salih Pulcu, ( Turgut Cansever ), Yrd. Doç. Dr. Yasemin Çakırer Özservet.

Çocuğa Özgü Adalet Sistemi Danışma Kurulu

Prof. Dr. Aydın Gülan, Av. Betül Onursal, Av. Fahri Safa Küpçü, Prof. Dr. Halil İbrahim Bahar, Prof. Dr. Melikşah Yasin, Dr. Memduh Cemil Şirin, Doç. Dr. Müslüm Akıncı, Av. Seda Akço, Yrd. Doç. Dr. Sevgi Usta.

Çocuk Edebiyatı Okulu Danışma Kurulu

Adnan Ay, Ahmet Efe, Aytül Akal, Prof. Dr. Alev Sınar, Ayşe İnan Alican, Betül Tarıman, Doç. Dr. Beyhan Kanter, ( Cahit Uçuk ), Dr. Burcu Tümer Öztürk, Prof. Dr. Cahit Kavcar, ( Cahit Zarifoğlu ), Çiğdem Sezer, Emel Kehri, Yrd. Doç. Dr. Ender Dandul, Ersin Şahin, Dr. Fatih Erdoğan, Dr. Fatih Turanalp, ( Fazıl Hüsnü Dağlarca) , Ferit Avcı, F. Füsun İyicil, Gökhan Akçiçek, Gülten Dayıoğlu, Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Parlakyıldız, Prof. Dr. Hikmet Asutay, Doç. Dr. İbrahim Kıbrıs, Prof. Dr. İnci Enginün, Prof. Dr. İsmail Kaya, Mavisel Yener, Prof. Dr. Medine Sivri, Mehmet Güler, Dr. Meral Kaya, Mevlâna İdris Zengin, Miyase Sertbarut, Mustafa Ökkeş Evren, Mustafa Delioğlu, Mükremin Seçim, (Prof.Dr. Nazan Erkmen), Necdet Yılmaz, Yrd. Doç. Dr. Neslihan Karakuş, Prof. Dr. Nilüfer Tuncer, Nurten Deliorman, Dr. Oğuzhan Yılmaz, Osman Kehri, Prof. Dr. Sedat Sever, Prof. Dr. Selahattin Dilidüzgün, Serap Deliorman, Sibel Demirtaş, Soner Hizarcı, Dr. Şehnaz Aliş, Şeref Bilsel, Yrd. Doç. Dr. Tacettin Şimşek, Ülkü Ovat, Ümit Öğmel, Prof. Dr. Vefa Taşdelen, Vural Kaya, Yalvaç Ural, Yrd. Doç. Dr. Yasin Mahmut Yakar, Yunus Bekir Yurdakul, Doç. Dr. Zeki Gürel.
Çocuk ve Sanat Danışma Kurulu

Emel Kehri, Ferit Avcı, Prof. Dr. İnci San, (Prof. Dr. Nazan Erkmen), Osman Kehri.

Çocuk ve Medya Danışma Kurulu
Doç. Dr. Abdülhamit Avşar, Yrd. Doç. Dr. Adnan Altun, Can Soysal, Prof. Dr. Edibe Sözen, İhsan Kabil, Kağan Küçük, Köksal Abdurrahmanoğlu, Prof. Dr. Mete Çamdereli, Prof. Dr. Nilüfer Pembecioğlu, Dr. Nilgün Tutal Cheviron, Prof. Dr. Nurdoğan Rigel, Doç. Dr. Sedat Şimşek, Serdar Ekrem Şirin, Yrd. Doç. Dr. Şüheda Özben.

Karagöz Okulu Danışma Kurulu

Ahmet Akçakaya, Alpay Ekler, ( Etem Ruhi Üngör ), ( İhsan Dizdar ), ( Prof. Dr. Metin And ), Metin Özlen, Mustafa Doğan Dikmen, Mustafa Mutlu, Orhan Kurt, Rauf Altıntak, Şinasi Çelikkol, ( Tacettin Diker ), Ünver Oral.

Türk Çocuk ve İlk Gençlik Edebiyatının Dünya Dillerine Çevrilmesi Projesi Danışma ve Değerlendirme Kurulu

Dr. Fatih Erdoğan ( Yurt dışı editörü ), Doç. Dr. Meral Kaya, Mustafa Ruhi Şirin ( Türkiye editörü ), Mavisel Yener, Mevlâna İdris Zengin, Yalvaç Ural.

Strateji Danışmanı
Necmettin Oktay
Yüce Zerey

Çocuk Vakfı
Vakıf Danışma Kurulu
Abdullah Çiftçi, Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, Mustafa Bayrak, Naci Salamcı, Dr. Nejat Aday, Osman Arıoğlu, Süleyman Dinç.
ÇOCUK’ta ve ÇOCUK GERÇEĞİNDE BULUŞMAK UMUDU İLE